Βιοκλιματικός σχεδιασμός & Ενεργειακές ενισχύσεις κτιρίων

Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων μπορεί να επιτευχθεί με απλές και οικονομικές μεθόδους και τεχνικές μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού.

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική βασίζεται στις αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που είναι γνωστές εδώ και αιώνες, ενώ σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνολογίες, τα νέα υλικά και τα μηχανικά συστήματα δημιουργεί το σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο.

Οι μηχανικοί μας διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να σας προτείνουν τη διαθέσιμη γκάμα επεμβάσεων και να προτείνουν το καλύτερο, με βάση τις κλιματικές, πολεοδομικές και οικονομικές συνθήκες ώστε :

  • να δημιουργήσετε έναν χώρο υγιεινό
  • να επιτύχετε συνθήκες θερμικής άνεσης και εξοικονόμηση χρημάτων από την σημαντική μείωση απωλειών λόγω της βελτιωμένης προστασίας του κελύφους και συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων.
  • να βελτιώσετε την εμπορευσιμότητα του κτιρίου σας.

Διαθέτουμε επίσης εξειδικευμένο συνεργείο στην εφαρμογή συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης  είτε με το συμβατικό τρόπο είτε με χρήση σπρέι πολυουρεθάνης για υψηλών θερμομονωτικών απαιτήσεων εφαρμογές.

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός - Τεχνικό Γραφείο Ρούμπα

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΑ – ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΈΛΕΓΧΟΙ – ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανολόγους μηχανικούς και με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (σύγχρονες θερμικές κάμερες και κατάλληλο λογισμικό) εφαρμόζουμε τον Θερμογραφικό έλεγχο σα μέθοδο πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την παθολογία των κτιρίων.
Εντοπίζοντας περιοχές των ενεργειακών απωλειών σε κτίρια προτείνουμε την κατάλληλη διορθωτική επέμβαση με σύγχρονες λύσεις όπως αυτές προκύπτουν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμογραφίας είναι ότι είναι μη καταστροφική.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

1. Επιθεώρηση Ηλεκτρολογικών Πινάκων
2. Επιθεώρηση Θερμομόνωσης για απώλειες
3. Έλεγχος υδραυλικών εγκαταστάσεων για διαρροές
4. Έλεγχος για εντοπισμό υγρασίας σε τοίχους και ταράτσες
5. Επιθεώρηση λειτουργίας υποδαπέδιας θέρμανσης
6. Επιθεώρηση λειτουργίας Φωτοβολταϊκού συστήματος για εντοπισμό ζεστών σημείων